Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Διεθνές βραβείο στο δάσκαλο του σχολείου, Μιχάλη Αργυρίδη


Βραβεύτηκε, πρόσφατα, από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο (ΙΒC) του Κέμπριτζ (Αγγλία), με το διεθνές βραβείο "ΠΛΑΤΩΝ" (2009), ο Μιχάλης Αργυρίδης, δάσκαλος του σχολείου μας και μελετητής της συγχρονης παιδικής λογοτεχνίας.
Ο Μιχάλης Αργυρίδης βραβεύτηκε για εκπαιδευτικά επιτεύγματα, την πολύχρονη ενασχόληση με τη δημιουργική σύνδεση παιδικής λογοτεχνίας και σχολείου, την επάρκεια, τον ενθουσιασμό, τη φήμη.
Το έργο του Μιχάλη Αργυρίδη είναι γνωστό στο Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο του Κέμπριτζ από το 1988.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Eνημέρωση των γονέων για τη γρίπη Α(Η1Ν1)




Ο δάσκαλος του σχολείου, Καλογιάννης Δημήτρης ενημέρωσε τους γονείς του σχολείου για τη γρίπη Α(Η1Ν1). Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών του σχολείου, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009.
Οι γονείς άκουσαν με προσοχή την παρουσίαση του κ. Καλογιάννη και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση που σκοπό είχε να λύσει τις απορίες των γονέων κυρίως για τους τρόπους προφύλαξης και την ατομική υγιεινή των μαθητών.
Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κοσμάνος Νίκος, ενημέρωσε τους γονείς για τα μέτρα που έχουν παρθεί στο σχολείο σχετικά με τη νέα γρίπη και δήλωσε ότι το σχολείο είναι πλήρως εξοπλισμένο για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες διάδοσης της γρίπης στο χώρο του. εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή να μη νοσήσει κανένας μαθητής έτσι ώστε το σχολείο συνεχίσει απερίσπαστο το έργο του.

Ενημέρωση των μαθητών για τη νέα γρίπη


Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 έγινε ενημέρωση των μαθητών για τη νέα γρίπη.
Ο δάσκαλος του σχολείου, Καλογιάννης Δημήτρης, με τρόπο κατανοητό, ενημέρωσε τους μαθητές όλων των τάξεων γενικά για τη γρίπη Α(Η1Ν1) και τους τρόπους προφύλαξης. Τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η σωστή εφαρμογή και τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής για να μειώσουν τις πιθανότητες να νοσήσουν από τη γρίπη.
Πρέπει να τονιστεί ότι το σχολείο έχει πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης βάση των οδηγιών που πήρε από το υπουργείο παιδείας.