Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκεψη στην Πινακοθήκη - Έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τλούπα




Τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα επισκέφθηκαν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Κατά την επίσκεψή τους, γνώρισαν ανεκτίμητα έργα τέχνης των Ελλήνων ζωγράφων της μόνιμης συλλογής Γ.Ι Κατσίγρα και είδαν τις υπέροχες φωτογραφίες από την έκθεση φωτογραφίας "Η Ελλάδα του Τάκη Τλούπα".
Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν για την τοπική ιστορία και λαογραφία μέσα από τις ''εικόνες" του Τλούπα, αλλά και για την αξία της ζωγραφικής.
Έμαθαν να ξεχωρίζουν τις ελαιογραφίες από τις υδατογραφίες, την προσωπογραφία από το τοπίο και τη νεκρή φύση.
Μέσα από τις φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα, ο οποίος φωτογράφησε σχεδόν όλη τη θεσσαλική γη, έμαθαν πως ήταν πριν από πολλά χρόνια η Λάρισα, η κοιλάδα των Τεμπών, η λίμνη Κάρλα και γενικότερα όλος ο κάμπος. Γνώρισαν το μόχθο του απλού ανθρώπου μέσα από την καθημερινή του ζωή και εργασία, γνώρισαν τα ήθη και τα έθιμα του μέσα από εικόνες ρεαλισμού και απλότητας.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ . . . στο σχολείο



Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ήρθε στο σχολείο μας για ενημερωτική επίσκεψη κλιμάκιο ειδικών της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, προκειμένου να παρουσιάσει στοιχεία και πληροφορίες για το δίκτυο ύδρευσης της Λάρισας τη σημασία του νερού για τον άνθρωπο και τη σωστή διαχείρισή του. Την ενημέρωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ τάξης οι οποίοι μετά το τέλος της ενημέρωσης υπέβαλαν ερωτήσεις δημιουργώντας το υπόβαθρο δημιουργίας διαλογικής συζήτησης.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Κοπή βασιλόπιτας




Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψαν οι εκπαιδευτικοί και τα τμήματα των τάξεων, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010, στο σχολείο. Κυρίαρχα συναισθήματα η αγωνία και η ανυπομονησία για το φλουρί που κρυβόταν επιμελώς μέσα στην πίτα. Οι βασιλόπιτες κόπηκαν και στο τέλος βρέθηκαν και οι τυχεροί που βρήκαν το νόμισμα μέσα στο κομμάτι τους.
Ο διευθυντής ευχήθηκε σε όλους, τυχερούς και "άτυχους", να είναι υγιείς και να έχουν καλή πρόοδο.

"Βασίλεψαν" οι:
  • Αλέμου Ξανθή, Α1
  • Μπατσίλα Ελένη, Α2
  • Νάχαμου Αθανασία, Α3
  • Μουρτασάγας Χρήστος,Β1
  • Μπομπότης Ηλίας, Β2
  • Κολοβού Ανδριάνα, Γ1
  • Γκαραβέλας Νίκος, Γ2
  • Ζέρβας Βασίλης, Δ1
  • Μπάσιο Ευανθία, Δ2
  • Μπέης Δημήτρης, Ε1
  • Νάχαμος Κων/νος, Ε2
  • Σπυροπούλου Αναστασία, ΣΤ1
  • Τσαντίκος Λευτέρης, ΣΤ2
Σε όσους μαθητές βασίλεψαν δόθηκε και από μία δωροεπιταγή των 15 €.
Στη βασιλόπιτα των εκπαιδευτικών το φλουρί βρήκε η δασκάλα Τζομπανάκη Κατερίνα.
Οι βασιλόπιτες και οι δωροεπιταγές ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής




Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Ε τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου Λάρισας.
Οι υπεύθυνοι του πάρκου πρόσφεραν στα παιδιά γνώσεις της ασφαλούς κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης, είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί είτε ως επιβαίνοντες σε όχημα. Τα παιδιά περπάτησαν στους ειδικά διαμορφωμένους δρόμους του πάρκου ακολουθώντας τους κανόνες του ΚΟΚ και οδήγησαν τα οχήματα - το πιο διασκεδαστικό γι' αυτά μέρος της εκπαίδευσης - προσπαθώντας να ακολουθούν τα σήματα τηρώντας πάντα τους κανόνες σωστής κυκλοφορίας.
Στο τέλος πήραν και βεβαιώσεις παρακολούθησης κυκλοφοριακής αγωγής τις οποίες έδειχναν με καμάρι στους άλλους μαθητές, όταν επέστρεψαν στο σχολείο.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής για τη φιλοξενία και το ενδιαφέρον με το οποίο βοηθούν στην υλοποίηση προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής.