Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η ίδρυση της δανειστικής βιλιοθήκης του σχολείου

Η ίδρυση της δανειστικής βιλιοθήκης του σχολείου


     Η δανειστική βιβλιοθήκη  «ΑΛΚΗ ΖΕΗ – ΖΩΡΣ  ΣΑΡΗ»,  λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ιδρύθηκε το έτος 1990 και το σχ. έτος 2004-05 , όταν εγκαινιάστηκε το νέο διδακτήριο για το 23ο Δημοτικό Σχολείο, απέκτησε έναν άνετο χώρο στο νέο διδακτήριο.
    Αποτελεί έναν θεματοφύλακα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γιατί λειτουργεί,
  •  ως πρότυπη δανειστική βιβλιοθήκη με τίτλο «ΑΛΚΗ ΖΕΗ – ΖΩΡΣ  ΣΑΡΗ» και διαθέτει μια παρακαταθήκη βιβλίων τα οποία ξεπερνούν τα 1.300,
  • ως μουσείο σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, όπου εκτίθενται σπάνια προσωπικά αντικείμενα συγγραφέων και
  • ως δανειστική βιβλιοθήκη, από το έτος 2009-10, με βιβλία της παιδικής κυπριακής λογοτεχνίας.
      Πρωτεργάτης και ιδρυτής της δανειστικής βιβλιοθήκης υπήρξε ο εκπαιδευτικός, κ. Αργυρίδης Μιχάλης, ο οποίος μέχρι τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκε αναλάμβανε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης.     




  Ο κ. Αργυρίδης αγάπησε τη λογοτεχνία, ήταν και είναι εξοικειωμένος με τα λογοτεχνικά κείμενα και πολύ καλά ενημερωμένος πάνα σε θέματα της λογοτεχνίας. Θα ήταν παράλειψη να μη τονίσουμε την αγάπη που έδειξε ο κ. Αργυρίδης για τη βιβλιοθήκη και για πολλά χρόνια με αμείωτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερο ζήλο πρόσφερε τις υπηρεσίες του για τη εύρυθμη λειτουργία της. 
   Το 2005 ο κ. Αργυρίδης βραβεύτηκε από την τότε υπουργό Παιδείας την κ. Γιαννάκου και από τότε η βιβλιοθήκη του σχολείου ονομάστηκε σε πρότυπη βιβλιοθήκη, διότι ήταν απόφαση της υπουργού να λειτουργήσει ως πρότυπη βιβλιοθήκη στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος. 
   Επίσης ο κ. Αργυρίδης βραβεύτηκε από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο (IBC) του Κέμπριτζ, με το διεθνές βραβείο «ΠΛΑΤΩΝ», 2009.

Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στο AEL FC ARENA


Το 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στο AEL FC AREN





   Το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στις 31.1.12 στο γήπεδο της αγαπημένης ομάδας της πόλης μας στο AEL FC ARENA. Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων ξεναγήθηκαν στους χώρους του γηπέδου(σουίτες, αποδυτήρια, αγωνιστικός χώρος) και παρακολούθησαν ομιλία, με ομιλήτρια την διατροφολόγο κ. Μαρία Πλάδα, για την υγιεινή διατροφή με μεγάλη επιτυχία.
   Ήταν μια ωραία εμπειρία για τους μαθητές αλά και για τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τους μαθητές, με σπουδαίο διδακτικό περιεχόμενο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι τυχεροί του σχολείου για το έτος 2012

Πρωτοχρονιάτικες πίτες και οι τυχεροί

   Μαθητές και δάσκαλοι έκοψαν τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικές πίτες  που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Όλοι οι μαθητές μοιράστηκαν τη χαρά και ο διευθυντής του σχολείου ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία και χαρά.Οι τυχεροί που βρήκαν τα φλουρία παρέλαβαν τα δώρα τους από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου



Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου με τους μικρούς μαθητές 



 

 





   Χριστουγεννιάτικα μηνύματα με ποιήματα, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς δημιούργησαν μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αντάλλαξαν ευχές για τις άγιες ημέρες των χριστουγέννων και τη νέα χρονιά ,το 2012.